جزوه روابط صنعتی
دانلود فایل
روابط صنعتی موقعیتهای مختلف شغلی را بررسی میکند، نه فقط موقعیتهایی که دارای نیروی کار اتحادیهای هستند. با این حال، به گفته بروس ای. کافمن، «بیشتر محققان تا حد زیادی اتحادیههای کارگری ، قراردادهای جمعی و روابط مدیریت کار ، و سیاست ملی کار و قانون کار را که در آن گنجانده شدهاند، به عنوان موضوعات اصلی این رشته در نظر میگیرند. ” [۶]
در اواخر قرن نوزدهم در ایالات متحده آغاز شد، و به عنوان یک میدان جزوه روابط صنعتی در رابطه با نیو دیل مطرح شد . با این حال، به طور کلی تنها در کشورهای انگلیسی زبان به عنوان یک رشته تحصیلی مجزا در نظر گرفته می شود و در اروپای قاره ای معادل مستقیمی ندارد. [۷] در زمانهای اخیر، روابط صنعتی به عنوان یک زمینه، در ارتباط با کاهش اهمیت اتحادیههای کارگری [۶] و همچنین با ترجیح روزافزون مدارس بازرگانی به پارادایم مدیریت منابع انسانی ، رو به افول بوده است . [۸]
اعتراض به قانون روابط صنعتی در ملبورن در سال ۲۰۰۵٫
روابط صنعتی سه وجه دارد: علم سازی، حل مسئله و اخلاقی. [۹] در جزوه روابط صنعتی مرحله علم سازی، روابط صنعتی بخشی از علوم اجتماعی است و به دنبال درک روابط استخدامی و نهادهای آن از طریق تحقیقات با کیفیت بالا و دقیق است. در این راستا، بورسیه روابط صنعتی با بورس تحصیلی در اقتصاد کار ، جامعه شناسی صنعتی ، کار و تاریخ اجتماعی ، مدیریت منابع انسانی ، علوم سیاسی ، حقوق و سایر زمینه ها تلاقی می کند.
بورسیه روابط صنعتی فرض میکند که بازارهای کار کاملاً رقابتی نیستند و بنابراین، برخلاف نظریه اقتصادی جریان اصلی ، کارفرمایان معمولاً قدرت چانهزنی بیشتری نسبت به کارمندان دارند. بورسیه روابط صنعتی همچنین فرض می کند که حداقل برخی از تضاد منافع ذاتی بین کارفرمایان و کارکنان (به عنوان مثال، دستمزد بالاتر در مقابل سود بیشتر) وجود دارد و بنابراین، بر خلاف بورس تحصیلی در مدیریت منابع انسانی و رفتار سازمانی.، تعارض به عنوان بخشی طبیعی از روابط کاری دیده می شود. بنابراین محققان روابط جزوه روابط صنعتی صنعتی مرتباً ترتیبات سازمانی متنوعی را که مشخصه و شکل دهنده روابط استخدامی است – از هنجارها و ساختارهای قدرت در سطح مغازه، مکانیزم های صدای کارکنان در محل کار، تا ترتیبات چانه زنی جمعی در سطح شرکت، منطقه یا ملی، مطالعه می کنند. سطوح مختلف سیاست عمومی و رژیمهای قانون کار ، [ نیاز به منبع ] تا انواع سرمایهداری [۱۰] (مانند شرکتگرایی ، سوسیال دموکراسی ، و نئولیبرالیسم ).
وقتی بازارهای کار ناقص تلقی می شوند و روابط کاری شامل تضاد منافع می شود، نمی توان به بازارها یا مدیران تکیه کرد تا همیشه منافع کارگران را تامین کند و در موارد شدید مانع از استثمار کارگران شود. بنابراین، محققان و جزوه روابط صنعتی متخصصان روابط صنعتی از مداخلات سازمانی برای بهبود عملکرد روابط کاری و حمایت از حقوق کارگران حمایت می کنند. ماهیت این مداخلات نبب، با این حال، بین دو اردوگاه در روابط صنعتی متفاوت است. [۱۱] اردوگاه کثرت گرا رابطه استخدامی را ترکیبی از منافع مشترک و تضاد منافع [۱۲] می بیند که تا حد زیادی به رابطه استخدامی محدود می شود. بنابراین، در محل کار، کثرت گرایان قهرمان می شوندرویههای شکایت ، مکانیسمهای صدای کارکنان مانند شوراهای کاری و اتحادیههای کارگری ، چانهزنی جمعی، و مشارکتهای مدیریت کار. در عرصه سیاست، کثرت گرایان از قوانین حداقل دستمزد ، استانداردهای بهداشت و ایمنی شغلی ، استانداردهای بین المللی کار ، و سایر قوانین استخدامی و کار و سیاست های جزوه روابط صنعتی عمومی دفاع می کنند. [۱۳] این مداخلات نبب همگی به عنوان روش هایی برای ایجاد تعادل در روابط استخدامی برای ایجاد کارایی اقتصادی نه تنها بلکه برابری و صدای کارکنان تلقی می شوند. [۱۴] در مقابل، مارکسیستاردوگاه انتقادی الهام گرفته، تضاد منافع کارفرما-کارمند را به شدت متضاد و عمیقاً در جزوه روابط صنعتی سیستم اجتماعی-سیاسی-اقتصادی تعبیه شده است. از این منظر، پیگیری یک رابطه استخدامی متوازن به منافع کارفرمایان اهمیت زیادی میدهد و در عوض اصلاحات ساختاری عمیقی برای تغییر رابطه استخدامی شدیداً متضاد که ذاتی سرمایهداری است مورد نیاز است. بنابراین، اتحادیه های کارگری مبارز اغلب مورد حمایت قرار می گیرند.