جزوه مبانی مدیریت شهری
دانلود فایل
رنامه ریزی شهری فرآیند توسعه و طراحی مناطق شهری است. در این فرآیند استفاده از زمین باز، هوا، آب و محیط ساخته شده از جمله ساختمان ها، حمل و نقل، عملکردهای اقتصادی و اجتماعی است. به طور جزوه مبانی مدیریت شهری معمول به عنوان بخشی از یک طرح شهری بزرگتر استفاده می شود، یک طرح شهری باید به بیانیه های ماموریت و چشم انداز یک سازمان مرتبط باشد .
برنامه ریزان شهری توسعه شهرها و شهرک ها را هدایت می کنند. یک طرح شهری خوب توسعهیافته و مؤثر مستلزم تحقیقات و اطلاعات کامل از سوی ذینفعان متعدد از جمله شهروندان، مالکان زمین و کارکنان دولت است. برنامه ریزان شهری باید در مورد برنامه های خود از دیدگاه همه کسانی که تحت تأثیر تلاش های آنها قرار می گیرند فکر کنند. و از آنجایی که اجرای طرح جزوه مبانی مدیریت شهری از دلار مالیات دهندگان استفاده می کند، این طرح باید تا حد امکان کاربردی و مقرون به صرفه باشد.
از دیدگاه دولت محلی، برنامهریزی شهری بر عناصر متعدد زندگی شهری – زمینهای جدید و از پیش موجود، ساختمانها، جادهها، فضاهای مشترک، حملونقل، توسعه اقتصادی، زیرساختها و محیطزیست و غیره تأثیر میگذارد. ما این جنبهها را در زیر به طور کلی در حوزههای مفهومی مختلف دستهبندی کردهایم. این مناطق معمولاً به عنوان انواع برنامه ریزی شهری نامیده جزوه مبانی مدیریت شهری می شوند ، اما درک این نکته مهم است که آنها متقابلاً منحصر به فرد نیستند – برای اینکه یک طرح شهری منسجم باشد، باید بسیاری یا همه مناطق زیر را شامل شود.
۷ نوع برنامه ریزی شهری
۱٫ برنامه ریزی استراتژیک شهری
برنامه ریزی استراتژیک شهری بر تعیین اهداف سطح بالا و تعیین مناطق رشد مطلوب برای یک شهر یا منطقه شهری متمرکز است. نتیجه فرآیند برنامه ریزی یک برنامه استراتژیک است که به آن برنامه توسعه، استراتژی اصلی یا برنامه جامع نیز می گویند. اهداف برنامه راهبردی ممکن است شامل تسهیل حمل و نقل در سراسر شهر، ایجاد فضاهای اجتماعی بیشتر، بهبود جزوه مبانی مدیریت شهری کیفیت زندگی شهروندان، یا تشویق مردم به بازدید یا نقل مکان به شهر باشد.
برنامه ریزی استراتژیک شهری بر تعیین اهداف سطح بالا و تعیین مناطق رشد مطلوب برای یک شهر یا منطقه شهری متمرکز است.برای توییت کلیک کنید
این به طور کلی بالاترین سطح فرآیند برنامه ریزی است و سایر اجزای برنامه ریزی معمولاً در این نوع برنامه ریزی قرار می گیرند.
۲٫ برنامه ریزی کاربری اراضی
برنامهریزی کاربری زمین عمدتاً به قانونگذاری و سیاست، اتخاذ ابزارهای جزوه مبانی مدیریت شهری برنامهریزی مانند قوانین دولتی، مقررات، قوانین، کدها و سیاستها برای تأثیرگذاری بر کاربری زمین مربوط میشود.
در سطح وسیعی، این ابزارهای برنامه ریزی با نوع، مکان و مقدار زمین مورد نیاز برای انجام وظایف مختلف شهر سروکار دارند. آنها همچنین به منطقه بندی یا رزرو زمین برای اهداف خاصی مانند:
مسکونی ، برای ساختمانهایی مانند خانههای آپارتمانی، خانههای تکخانواده، و آپارتمانهای مسکونی
تجاری ، برای ساختمان هایی مانند مغازه های خرده فروشی و ساختمان های اداری
صنعتی ، برای سازه هایی مانند کارخانه های تولیدی و انبارها
شهرداری ، برای سازه هایی مانند ایستگاه های پلیس و دادگاه ها
مانند انواع بعدی برنامه ریزی شهری، مشاوره با جامعه و ذینفعان مربوطه جزوه مبانی مدیریت شهری بخش مهمی از برنامه ریزی کاربری زمین برای اطمینان از شفافیت و گنجاندن طیف وسیعی از منافع در برنامه کلی است. اگر برنامه استراتژیک خود را به خوبی بیان می کنید، برنامه ریزی حمل و نقل، تجاری و صنعتی باید مستقیماً در برنامه های شما جریان یابد.
۳٫ برنامه ریزی جامع
برنامه ریزی اصلی معمولاً برای پروژه های توسعه زمین سبز یا ساخت و ساز در زمین های توسعه نیافته استفاده می شود – به جای تغییر ساختارها یا فضاهای از پیش موجود، شما از ابتدا شروع می کنید.
این نوع برنامه ریزی شهری، وضعیت آینده را برای یک فضای معین، و آنچه جزوه مبانی مدیریت شهری برای دستیابی به آن چشم انداز لازم است، متصور است. برنامه ریزان شهری باید منطقه بندی مورد نیاز (از طرح کاربری زمین شما) و زیرساخت ها (به مفهوم ۷ زیر مراجعه کنید) را برای امکان پذیر ساختن پروژه در نظر بگیرند، مانند زمین های مسکونی و تجاری، ملاحظات حمل و نقل، مکان های جاده و غیره. آنها همچنین باید مکان را برنامه ریزی کنند. امکانات شهری مانند امکانات اجتماعی، مدارس، پارک ها و موارد مشابه.
باز هم، مشاوره با مالکان زمین و سازمان های دولتی که تحت تأثیر این طرح قرار گرفته اند، یک وظیفه ضروری در اینجا است. علاوه بر این، ممکن است لازم باشد مشاوران حرفهای را برای جمعآوری تخصص و بینش مهم بیاورید، اطمینان حاصل کنید که طرح تمام زوایای بالقوه را در نظر میگیرد و فضای تکمیل شده را برای موفقیت در سالهای آینده آماده میکند.
با نرم افزار اجرای استراتژی ClearPoint که به شما در ردیابی KPIها و دستیابی جزوه مبانی مدیریت شهری به اهدافتان کمک می کند، بر تلاش های برنامه ریزی شهری خود مسلط شوید. آن را زنده ببینید.
۴٫ احیای شهری
در تقابل با برنامه ریزی جامع، احیای شهری بر بهبود مناطقی متمرکز است که در حالت انحطاط هستند. تعریف دقیق منطقه رو به زوال از شهری به شهر دیگر متفاوت خواهد بود – برای مثال، مناطقی که دارای تعداد نگران کننده ای از مشاغل شکست خورده هستند یا رشد جمعیت راکد یا رو به کاهش دارند. تاکتیکهای بهبودی که رهبران شهر برای احیا استفاده میکنند به علت اصلی کاهش بستگی دارد و ممکن است شامل مواردی مانند تعمیر جادهها، توسعه زیرساختها، پاکسازی آلودگی و افزودن به پارکها و سایر فضاهای عمومی و غیره باشد.
تعامل جامعه به ویژه با این مفهوم برنامه ریزی شهری مهم است، زیرا ساکنان محلی جزوه مبانی مدیریت شهری و صاحبان مشاغل اغلب بینش هایی دارند که می تواند به اطلاع رسانی و تنظیم تلاش های برنامه ریزی کمک کند. ممکن است لازم باشد کاربری زمین (به مفهوم شماره ۲ را ببینید) از صنعتی به مسکونی تغییر دهید تا آپارتمان های زیر شیروانی مورد نظر خود را بدست آورید، یا ممکن است نیاز به برنامه ریزی محیطی داشته باشید (به مفهوم شماره ۶ مراجعه کنید) تا هرگونه آشفتگی از موارد کاربری قبلی را پاک کنید.
۵٫ توسعه اقتصادی
توسعه اقتصادی در مورد شناسایی زمینه های رشد برای تقویت رفاه مالی بیشتر در داخل شهر است، به ویژه با ترغیب شرکت ها برای ساخت یا انتقال دفاتر در آنجا. متعاقباً، آن شرکتها استعدادهای محلی را استخدام میکنند و ترافیک مسافران را به دفتر جدید هدایت میکنند. کارگران بیشتری که برای ناهار در رستورانهای محلی ناهار میخورند، در پمپ بنزینهای اطراف بنزین میخورند، و در راه خانه در فروشگاههای مواد غذایی توقف میکنند، دید و هزینه را در منطقه افزایش میدهد.
گاهی اوقات یک بخش توسعه اقتصادی خارج از بخش برنامه ریزی یک شهرداری زندگی جزوه مبانی مدیریت شهری می کند، بنابراین کمک به آن گروه برای هدایت طرح های کاربری اراضی، طرح های جامع و طرح های زیرساختی برای اطمینان از قابل اجرا بودن هر پروژه توسعه ای مهم است. البته هماهنگی با طرح های زیست محیطی نیز مهم خواهد بود (به زیر مراجعه کنید).
۶٫ برنامه ریزی زیست محیطی
برنامه ریزی زیست محیطی نوعی توسعه استراتژیک است که بر پایداری تاکید دارد. ملاحظات این نوع برنامه ریزی شهری شامل آلودگی هوا، آلودگی صوتی، تالاب ها، زیستگاه گونه های در خطر انقراض، آسیب پذیری مناطق سیلابی و فرسایش مناطق ساحلی به همراه انبوهی از عوامل محیطی دیگر است که با ارتباط بین سیستم های طبیعی و انسانی سروکار دارند.
طرحهای زیستمحیطی باید در کنار طرحهای اصلی، احیا و زیرساخت ثبت شوند. اگر به نظر می رسد که مراحل و الزامات زیادی وجود دارد، ناامید نشوید. اگرچه پیچیده به نظر می رسد، اما در درازمدت بهترین کار خواهد بود اگر همه جزوه مبانی مدیریت شهری برنامه های شما به خوبی تعامل داشته باشند.
۷٫ برنامه ریزی زیرساخت
برنامه ریزی زیرساخت با امکانات و سیستم های اساسی که به یک شهر و مردم آن خدمت می کنند جزوه مبانی مدیریت شهری و اینکه چگونه این امکانات می توانند از اهداف تعیین شده در برنامه استراتژیک حمایت کنند، سروکار دارد. این نوع برنامه ریزی شهری شامل: